Німецьку кухню вирізняє багатогранність. Кожний з регіонів країни має свої особливі кулінарні пристрасті та особливі рецепти. Автентичними є південні райони, Баварія та Швабія. Але є одна риса, що притаманна всій країні — це особлива любов до ситних, м’ясних страв та випічки.
Чим відома німецька кухня?
Кухня Німеччини https://lvivskirecipes.com.ua/recipes/nimeczka/ перш за все — це безліч страв із м’яса, риби та овочів. Овочі переважають в якості основного інгредієнта наваристих супів-пюре та як гарнір. Серед продуктів, що мають найбільше поширення звичайна, цвітна та кисла капуста, всі види бобових, морква, шпинат, квасоля, томати.
Німці віддають перевагу супам на бульйонах, при цьому заправляючи їх яйцем, галушками чи рисом. Господині також часто пропонують родині супи з гороху, цвітної капусти та птиці. Взимку популярний айнтопф — густий та дуже ароматний м’ясний суп.
А чи знали ви, що в Мюнхені в деяких ресторанах подають особливий пивний суп? До складу незвичної страви, входять, крім пива, вершки та яєчні білки.
Особливості десертів
У німецькій кухні десерти є окремим типом любові. В країні популярні ягідні та молочні желе, солодкі муси, запіканки, морозиво та фруктові салати, заправлені сиропами чи особливими соусами. Ті, хто не уявляє частування без випічки, обов’язково оцінять національний фруктовий пиріг та штрудель. Німці також готують цікавий вид булок, що подаються в ароматному ванільному соусі — дампфнудель.
Особливої уваги заслуговує німецький штолен, що в останні роки набув широкої популярності у всьому світі. Його приготування потребує певних навичок та часу, але, повірте, результат перевершує всі сподівання. Святкова страва з сухофруктами, горіхами, ромом стане улюбленою на вашому столі. До того ж, погодьтеся, завжди цікаво опанувати щось нове та незвичне.
Німецькі м’ясні та ковбасні страви
До м’яса у німців особливе ставлення. Улюбленими стравами є всі види відбивних, котлет, шніцелів. Ні один обід не обходиться без шнельклопсу чи шморбратени — улюблених німцями м’ясних страв. В Баварії популярною стравою є швайнехаксе, що являє собою величезну за розмірами свинячу ногу. Без перебільшення у всіх районах країни споживають ковбасні вироби як промислового, так і домашнього виробництва.
Їх розміри та спосіб приготування залежить від регіону: у Мюнхені переважають вайсвурсти — білі товсті сардельки, а в Нюрнберзі більше до вподоби тонкі сосиски.
Прагнення до приготування ситної та смачної їжі прослідковується в усіх стравах німецької кухні, що робить її схожою з українською. Отож, можливо і ви знайдете в ній те, що прийдеться вам до вподоби.