Результати Geekbench показують, що продуктивність Tensor G4 відстає від Tensor G3

0
1 007 views
Результати Geekbench показують, що продуктивність Tensor G4 відстає від Tensor G3

Витоки та чутки про майбутній чіп Google Tensor G4 свідчать про те, що він може не бути суттєвим оновленням Tensor G3.

Хоча немає вагомих доказів, які б підтверджували ці припущення, нещодавно на Geekbench з’явився список нового чіпсету Google, ймовірно, Tensor G4, що додає певної достовірності цим заявам.

Список з’явився на Geekbench під пристроєм під кодовою назвою “Google Tokay”. Невідомо, який саме смартфон є “Tokay”; можливості включають Pixel 9, 9 Pro або нещодавно витік Pixel Fold 2.

Але що тут важливо, так це те, що його живить. З переліку видно, що чіп, який живить пристрій, має одне ядро Cortex-X4/X5 з тактовою частотою 3,1 ГГц, три ядра Cortex-A7xx з тактовою частотою 2,6 ГГц і чотири ядра Cortex-A5xx з тактовою частотою 1,95 ГГц.

Таким чином, загальна кількість ядер процесора становить вісім, що на одне менше, ніж дев’ять ядер у Tensor G3. Тому ми не впевнені, що цей чіп дійсно є майбутнім Tensor G4. За графіку відповідає графічний процесор Arm Mali G715, а пристрій має 8 ГБ оперативної пам’яті.

Крім того, його продуктивність також не дотягує до Tensor G3. Останній легко справляється з результатами Geekbench 1268 і 3510, але новий чіп може досягти лише 1082/1024 в одноядерних тестах і 3121/2788 в багатоядерних тестах.

Очікується, що Tensor G4 використовуватиме той самий виробничий процес 4LPP+, що й Exynos 2400 від Samsung. Хоча Exynos 2400 може конкурувати з флагманськими чіпами від Qualcomm і MediaTek, залишається невизначеним, чи досягне Tensor G4 такого ж рівня продуктивності.

Як зазначалося вище, якщо вірити поточним чуткам, Tensor G4 не буде величезним оновленням. Однак є очікування щодо покращення продуктивності з Tensor G5.

За чутками, наступна ітерація Tensor SoC буде розроблена на замовлення Google і вироблятиметься TSMC, що має призвести до кращої продуктивності та ефективності. Однак це лише ранні припущення, тому краще сприймати цю інформацію з дрібкою солі.